21 Μαρτίου, 2016

“Χρυσός” ο Μιχόπουλος της Έκρηξης

 

velgio11Μετά τον ασημένιο Αλέξη Τσόκανο, ήταν η σειρά του πρωταθλητή της Έκρηξης Σωτήρη Μιχόπουλου, να κερδίσει το Χρυσό μετάλλιο στο ισχυρό πρωτάθλημα G1 στο Βέλγιο, εντυπωσιάζοντας για ακόμα μια φορά.

Ο Σωτήρης Μιχόπουλος, στα -53kg των Παίδων 2002-2003, αφού κέρδισε με 6-5 τον πολύ ισχυρό Ισπανό αντίπαλο του στον ξαφνικό θάνατο, στη συνέχεια επικράτησε άνετα του Γερμανού πρωταθλητή στον τελικό με 6-2, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα από όλο το στάδιο, αφού στην πρώτη του συμμετοχή σε πρωτάθλημα G1 κατέκτησε και την 1η θέση.

Ο Αλέξης Τσόκανος από την άλλη, στην κατηγορία των 63kg, παίζοντας έξι πολύ δυνατούς αγώνες, κατάφερε να αποσπάσει τη δεύτερη θέση, χάνοντας στον τελικό με 20-6 από το Ρώσσο πρωταθλητή και πρωταθλητή των European Games.
Στον πρώτο του αγώνα απέκλεισε στον ξαφνικό θάνατο το Ρώσσο Πανευρωπαϊκό πρωταθλητή στους νέους, ενώ κατάφερε να προσπεράσει στο δεύτερο αγώνα και το εμπόδιο του Ισραηλινού (Νο 4 της κατηγορίας) πρωταθλητή με 13-12. Στη συνέχεια αντιμετώπισε το Γάλλο πρωταθλητή (εθνική Γαλλίας για συναπτά έτη), κερδίζοντας τον με 9-8, σε έναν αγώνα για δυνατά νεύρα. Σειρά είχε ο Ρώσος πρωταθλητής, ο οποίος έχασε με 6-3 από τον Πατρινό πρωταθλητή. Στους ημιτελικούς αντιμετώπισε τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή στους εφήβους και μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα επικράτησε στο χρυσό πόντο με 9-8.

Με 2 συμμετοχές και 2 μετάλλια η Έκρηξη ξεχώρισε στο 37ο διεθνές πρωτάθλημα ανάμεσα στην ελίτ των αθλητών από όλο τον κόσμο, δείχνοντας πως τα καλύτερα έρχονται!

Συνεχίζονται οι επιτυχίες της Έκρηξης
Λουλουδοπόλεμος στο Ωδείο
Sports , , , ,